dr. Elisabeth Timmermans
Dr. Elisabeth Timmermans behaalde haar doctoraat in de sociale wetenschappen aan de KU Leuven (2017). Haar onderzoek over de invloed van Tinder op onze relaties kreeg heel wat weerklank in binnen-en buitenland. Ze kreeg ook een beurs van de Europese Unie om als postdoctoraal onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de invloed van media op relaties verder uit te pluizen. Mede door haar onderzoek begon er echter een andere droom te borrelen. In 2022 behaalde Elisabeth Timmermans haar master in de klinische psychologie met grote onderscheiding. Momenteel werkt ze als klinisch psycholoog in Elim, een residentieel centrum voor psychotherapie. Inmiddels is ze ook gestart met de vierjarige postgraduaatopleiding cliëntgerichte psychotherapie.
contact: timmermanselisabeth@gmail.com
Opleidingen en kwalificaties
Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie (in opleiding, KU Leuven)
Narratieve Inspiraties in de Hulpverlening (2022, Interactie-Academie)
Bachelor & Master Klinische Psychologie (2022, KU Leuven)
Level 1 Clinical Training Gottman Method Couples Therapy (2019, The Gottman Institute)
The Dynamic Enneagram Certification Training (2018, The Society of Neuro-Linguistic Programming)
PhD in Sociale Wetenschappen (2017, KU Leuven)
Individuele Coaching & Certificatie opleiding (2014, Enneagramschool)
Bachelor & Master Communicatiewetenschappen (2013, KU Leuven)
Lidmaatschap
Lid van Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)
Belangstellend lid in opleiding van Vlaamse Vereniging van Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC)
In de liefde anno 2019 zijn sociale media en datingapps niet meer weg te denken. We lopen onze exen tegen het lijf op Facebook, gaan op zoek naar een nieuwe relatie via Tinder en communiceren via onze smartphone de hele dag door met iedereen die ons lief is. Maar wat doet dat met onze relaties? Veel meer dan je op het eerste gezicht denkt, zo blijkt!
In haar boek ‘Liefde in tijden van Tinder‘ toont Elisabeth Timmermans hoe Tinder en co. ons datinggedrag de afgelopen decennia grondig hebben veranderd. Ze maakt korte metten met hardnekkig mythes over het verschil tussen online- en offlinedaten, probeert het algoritme van Tinder te ontcijferen en geeft een antwoord op veelgestelde vragen als: Hebben we echt meer seks door Tinder? Zegt je smartphonegebruik iets over je relatie? Hebben Bridget Jones en co. ons opgezadeld met onrealistische ideeën over de liefde? En hoe overwin je Facebookjaloezie?